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Queso Fundido Dip (voor het volledige recept deze naar jezelf mailen en/of printen)

Voorbereiden 5 min.	Bereiden 20 min.
Klaar in 25 min.		Porties 8

1 kleine ui 
2 rode paprika’s
1 el olijfolie 
100 g jalapeño pepers (pot), uitgelekt
225 g verse chorizoworst (bij Spaanse delicatesswinkel), verkruimeld 
200 g geraspte Belegen Beemster 
225 g geraspte mozzarella 
50 g gehakte verse koriander

STAP 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de ui en paprika’s in blokjes. STAP 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, chorizoworst, jalapeño pepers en de helft van de paprika 5-7 min.of totdat de chorizo goudbruin is en de ui en paprika zacht zijn. 
STAP 3 Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van de Beemster over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de chorizo mix erover en eindig met de rest van de kaas. 
STAP 4 Bak 15 min. in de oven of totdat de kaas is gesmolten en bubbelt. Bestrooi met de rest van de rode paprika en de koriander. Serveer direct met groenten en knapperig geroosterd brood.

Beemster Käsefondue Dip


Zubereitung

Den Backofen auf 175°C vorwärmen, Zwiebel und Paprika in kleine Würfel schneiden. Olivenöl in einer Pfanne bei mittlerer Hitze erwärmen. Zwiebel, Chorizo, Jalapeño und die Hälfte der Paprika ca. 5-7 Min braten, bis die Chorizo goldbraun und die Zwiebel und Paprika weich sind.

Die Hälfte des Mozzarella und des Beemster Käse auf den Boden einer Auflaufform verteilen. Darüber den Chorizo-Mix geben und zum Schluss noch eine Lage Käse.

Das Ganze 15 Min im Ofen backen, bis der Käse geschmolzen ist und Blasen wirft. Danach den restlichen Koriander und Paprika darüber streuen.

Sofort servieren! Am besten mit knackig frischem Gemüse und kross geröstetem Brot essen.


Menüart
Auflauf
Zubereitungszeit
25 Minuten
Persons
8
Zutaten
  • 1 kleine Zwiebel
  • 2 rote Paprika
  • 1 EL Olivenöl
  • 100 g Jalapeño aus dem Glas, abgetropft
  • 225 g frische Chorizo, klein geschnitten
  • 200 g Beemster Pikant, gerieben
  • 225 g Mozzarella, klein geschnitten
  • 50 g gehackter frischer Koriander